Opfriscursus maatschappelijk verantwoord inkopen in de praktijk

Wat jij als inkoper kan doen om voor 2050 van Nederland een circulaire economie te maken. De meest praktijkgedreven opleiding die er is: kijk slim af van anderen en ga zelf aan de slag.

Geef je contactgegevens door: één van onze studieadviseurs neemt daarna contact met je op voor een vrijblijvend gesprek om te bespreken of deze opleiding voor jou is bedoeld.

Een betere wereld begint bij jezelf

Iedereen is het ermee eens dat we allemaal een steentje moeten bijdragen om van de wereld een betere plek te maken. En ervoor te zorgen dat niemand achterblijft en iedereen in staat is om te bouwen aan een betere toekomst.

Met het uitgeven van publiek geld, kan de overheid haar inkoopkracht gebruiken om hieraan bij te dragen, door maatschappelijk verantwoord in te kopen.

Als inkoper moet je hier dus iets mee. Maar hoe dan?

Maatschappelijk verantwoord inkopen is een containerbegrip. Het zegt alles en tegelijkertijd niets. Het is zo veelomvattend en bevat zoveel begrippen dat sommige organisaties en de mensen die er werken bijna bevriezen als ze er in de praktijk iets mee willen doen. 

Geen zorgen, wij helpen je

In onze opfriscursus maatschappelijk verantwoord inkopen leer je (opnieuw) wat er in de praktijk nou écht mogelijk is en hoe je binnen inkoop- en aanbestedingsprojecten impact kan maken. 

Ok, maar hoe dan?

In deze opleiding leer je onder meer:
Dat doe je…

Ervaringen

Stefan Tuink

Inkoopadviseur Kadaster

Zonder twijfel volgen

Als starter zou ik zonder twijfel Workademy volgen, want de opzet is simpelweg echt heel goed. Je gaat namelijk zelf aan de slag met een aanbesteding en je doet dus praktijkervaring op. Een beter beeld van de aanbestedingswereld kun je niet krijgen!

5/5

Eddy Hoebink

Zelfstandig procurement professional in de private sector

Verfrissende wijze van lesgeven

Ik wilde een praktische opleiding op het gebied van Europees aanbesteden volgen. Vandaar mijn keuze voor Workademy: aan de hand van een real-life aanbesteding, doorloop je alle stappen van dat proces met bijbehorende tips and tricks. Een combinatie van diepgaande en praktische kennis. De theorie vond ik soms alsnog wat taai, maar het werd op verfrissende wijze overgebracht, mede dankzij lesdagen met verschillende docenten. Ik kijk terug op een geslaagde opleiding. En ik hoop dat ik binnenkort de opgedane kennis in de publieke sector kan gaan toepassen.

5/5

Bob Molenkamp

Inkoopadviseur

Direct praktisch toepasbare tips

De aanbestedingstheorie en -regelgeving leerde ik bij NEVI-1. Bij de opleiding Europees Aanbesteden van Workademy leerde ik hoe ik die regelgeving in de praktijk toepas. We werkten met een real-life aanbesteding en daarbij kreeg ik heel veel praktisch toepasbare tips & trucs en do’s & dont’s. Handig voor nieuwe inkopers in de publieke sector.

5/5

Ontmoet onze trainers

+ 25 jaar ervaring

Inkoopstrateeg en trainer

Auteur boek 'onderhandelen voor vrouwen'

Europees aanbesteden, onderhandelen, adviesvaardigheden en inkopen voor niet-inkopers

+ 15 jaar ervaring

Projectleider, trainer en inkoopadviseur

Europees aanbesteden, adviesvaardigheden, maatschappelijk verantwoord inkopen en inkopen voor niet-inkopers

+ 20 jaar ervaring

Trainer en begeleider van inkooptalent

Europees aanbesteden en adviesvaardigheden + studieadviseur

+ 18 jaar ervaring

Contractmanagement

+ 20 jaar ervaring

Europees aanbesteden, adviseren voor inkopers en maatschappelijk verantwoord inkopen

We leren je onlive hoe de aanbestedingspraktijk werkt

Uhm…. Onlive?

Het werkt zo. Andere deelnemers die tegelijkertijd met jou starten, kom je tegen in de digitale leeromgeving. Dat is de plek waar jij:

Alle lesstof kan je downloaden en zo later als naslagwerk in jouw eigen praktijk gebruiken.

Reallife praktijkvoorbeelden zijn de leidraad

We hebben diverse aanbestedingsprojecten geanonimiseerd. Als deelnemer stap jij in de rol van inkoopadviseur waarbij jij jouw opdrachtgever gaat bewegen om impact te maken. En je hoort achteraf van betrokkenen zelf wat het hen heeft opgeleverd.

Een webinar is optioneel

Wij vinden het belangrijk dat je, net als in de echte praktijk, met anderen kan sparren over waar je tegen aan loopt. Dat doen we in deze opfriscursus via een webinar, waarbij een ervaren trainer als host aanwezig is.

Deze webinar zit bij de prijs inbegrepen, dus maak er slim gebruik van. Het is niet verplicht om ‘m bij te wonen.

Het programma

Startdatum
De start
Je ontvangt de inloggegevens van de digitale leeromgeving.
Vervolg
Aan de slag

Je gaat zelfstandig met de lesstof en bijbehorende oefeningen aan de slag

Afsluitend
Webinar
Je sluit desgewenst af met een webinar waarin jij jouw openstaande praktijkvragen aan een ervaren trainer kan stellen & kan sparren met andere deelnemers

Startmomenten

Op ieder gewenst moment kan jij starten met de opfriscursus.

Studiebelasting

De studiebelasting is afhankelijk van jouw eigen inzet. Maar als je meedoet aan het webinar, van tevoren serieus de lesstof bestudeert en de oefeningen doet, dan ben je maximaal één werkdag bezig met deze cursus.

Jouw investering

De investering voor deze opleiding bedraagt € 395,- excl. BTW.

P.S. wil je van de theorie écht naar de praktijk?

Doe dan mee aan de praktijkopleiding maatschappelijk verantwoord inkopen met een live lesdag, waarbij jouw praktijk(casus) centraal staat.

Geïnteresseerd?

Ben jij klaar voor jouw rijbewijs? Vul hiernaast je gegevens in voor een vrijblijvend gesprek met één van onze studieadviseurs. We bespreken dan of deze opleiding bij jou past.

Geef je contactgegevens door: één van onze studieadviseurs neemt daarna contact met je op voor een vrijblijvend gesprek om te bespreken of deze opleiding voor jou is bedoeld.