Contractmanagement

Tijdens het doorlopen van deze praktijkopleiding, leer jij hoe je de theorie van contractmanagement op de juiste manier voor jouw organisatie in de praktijk toepast.

Geef je contactgegevens door: één van onze studieadviseurs neemt daarna contact met je op voor een vrijblijvend gesprek om te bespreken of deze opleiding voor jou is bedoeld.

Het maakt niet uit welke titel jij hebt, maar in jouw organisatie moet en/of wil jij iets met contractmanagement. Maar je weet nog niet zeker contractmanagement is, wat jouw organisatie ermee wil bereiken of hoe je het efficiënt inzet.

Wil jij hiermee aan de slag? Wij helpen je graag

In onze praktijkopleiding contractmanagement leer jij niet alleen wat contractmanagement is, maar vooral hoe je van de theorie naar praktijk komt. Dus contractmanagement passend binnen jouw organisatie.

Dat doe je…

Mmhh… maar hoe dan?

In deze opleiding leer je:

Dat doe je…

Ervaringen

Stefan Tuink

Inkoopadviseur Kadaster

Zonder twijfel volgen

Als starter zou ik zonder twijfel Workademy volgen, want de opzet is simpelweg echt heel goed. Je gaat namelijk zelf aan de slag met een aanbesteding en je doet dus praktijkervaring op. Een beter beeld van de aanbestedingswereld kun je niet krijgen!

5/5

Eddy Hoebink

Zelfstandig procurement professional in de private sector

Verfrissende wijze van lesgeven

Ik wilde een praktische opleiding op het gebied van Europees aanbesteden volgen. Vandaar mijn keuze voor Workademy: aan de hand van een real-life aanbesteding, doorloop je alle stappen van dat proces met bijbehorende tips and tricks. Een combinatie van diepgaande en praktische kennis. De theorie vond ik soms alsnog wat taai, maar het werd op verfrissende wijze overgebracht, mede dankzij lesdagen met verschillende docenten. Ik kijk terug op een geslaagde opleiding. En ik hoop dat ik binnenkort de opgedane kennis in de publieke sector kan gaan toepassen.

5/5

Bob Molenkamp

Inkoopadviseur

Direct praktisch toepasbare tips

De aanbestedingstheorie en -regelgeving leerde ik bij NEVI-1. Bij de opleiding Europees Aanbesteden van Workademy leerde ik hoe ik die regelgeving in de praktijk toepas. We werkten met een real-life aanbesteding en daarbij kreeg ik heel veel praktisch toepasbare tips & trucs en do’s & dont’s. Handig voor nieuwe inkopers in de publieke sector.

5/5

De inhoud van de opleiding: van a t/m z

Deze opleiding bestaat uit de volgende onderdelen die we gezamenlijk afsluiten met een live lesdag waarbij jouw praktijk centraal staat:
Je leert wat het doel van contractmanagement is en wat het verschil is met contractbeheer en leveranciersmanagement.
Daarna ga je aan de slag met de relatie tussen inkoop en contractmanagement. En leer je alle stappen van het proces (her)kennen.
Afhankelijk van de manier waarop inkoop in jouw organisatie is gepositioneerd, zijn er diverse mogelijkheden om contractmanagement in te zetten. Je leert ontdekken welke positie voor jouw organisatie het meest praktisch is. Daarbij leer je ook welke rollen er bij komen kijken. Want contractmanagement op de juiste manier uitvoeren, betekent ook dat niemand dit in z’n uppie kan.
Voordat je in het laatste onderdeel écht naar uitvoering in de praktijk gaat, leer je eerst wat meer over het zogenaamde volwassenheidsmodel.
Tenslotte leer je meer de vertaling van alle geleerde stappen naar jouw praktijk. Hoe zorg je ervoor dat je weet welke contract het waard is om écht te managen, welke taken en verantwoordelijkheden horen eigenlijk bij de diverse rollen, hoe evalueer je dat je de juiste dingen gebeuren en hoe pas je alle stappen nou echt toe in jouw praktijk?

Ontmoet onze trainers

+ 25 jaar ervaring

Inkoopstrateeg en trainer

Auteur boek 'onderhandelen voor vrouwen'

Europees aanbesteden, onderhandelen, adviesvaardigheden en inkopen voor niet-inkopers

+ 15 jaar ervaring

Projectleider, trainer en inkoopadviseur

Europees aanbesteden, adviesvaardigheden, maatschappelijk verantwoord inkopen en inkopen voor niet-inkopers

+ 20 jaar ervaring

Trainer en begeleider van inkooptalent

Europees aanbesteden en adviesvaardigheden + studieadviseur

+ 18 jaar ervaring

Contractmanagement

+ 20 jaar ervaring

Europees aanbesteden, adviseren voor inkopers en maatschappelijk verantwoord inkopen

Jouw eigen praktijk is dus de leidraad

Omdat iedere organisatie en daarom ieder vraagstuk anders is, breng jij jouw eigen praktijkcasus in. Aan de hand daarvan ga jij met jouw contractmanagementvraagstuuk aan de slag. Kortom: jij staat tijdens de lesdag, met jouw praktijk, centraal.

Samen onlive leren en werken in onze leeromgeving

Uhm…. Onlive?

Het werkt zo. Andere deelnemers die tegelijkertijd met jou starten, kom je tegen in de digitale leeromgeving. Dat is de plek waar jij:

Alle lesstof kan je downloaden en zo later als naslagwerk in jouw eigen praktijk gebruiken.

Eén live lesdag

Wij vinden het belangrijk dat je met anderen kan sparren over waar je tegen aan loopt. We sluiten daarom gezamenlijk af met een live lesdag.

Samen met de andere deelnemers en ervaren trainers oefen jij hoe jij je verder kan ontwikkelen. Daarnaast reflecteer je op het geleerde en ga je met jouw eigen praktijkvraagstuk aan de slag.

Het programma

Startdatum
De start
Je ontvangt jouw studiemateriaal en de inloggegevens van de digitale leeromgeving.
Vervolg
Intakegesprek

Daarna heb je een intakegesprek met jouw trainer en eerste aanspreekpunt.

Vervolg
Huiswerkopdrachten

De huiswerkopdrachten lever je uiterlijk een week voor de opleidingsdagen in.

Lesdag
Locatie: omgeving Apeldoorn
Afsluitend
Eindopdracht

We sluiten af met een eindopdracht waarin jij reflecteert op alles wat je hebt geleerd.

Doorlooptijd, studiebelasting en jouw investering

De doorlooptijd bedraagt ongeveer een maand.

Als je serieus met jouw vraagstuk, de lesstof en de oefeningen aan de slag gaat, bedraagt de studiebelasting ongeveer één tot twee uur per week. Daarnaast kan je rekening houden met de lesdag die in Apeldoorn plaatsvindt.

Je investering bij deelname bedraagt € 750,- excl. BTW.

Nazorg: na afloop krijg je een consultancy-uur

Loop je ná deze opleiding alsnog tegen iets aan waar je 1-op-1 over wilt sparren? Tot een jaar na de start krijg je een consultancy-uur die je kan inzetten.

Geïnteresseerd?

Wil jij aan de slag met contractmanagement in jouw organisatie? Vul je gegevens in voor een vrijblijvend gesprek met één van onze studieadviseurs. We bespreken dan of deze opleiding bij jou past.

Geef je contactgegevens door: één van onze studieadviseurs neemt daarna contact met je op voor een vrijblijvend gesprek om te bespreken of deze opleiding voor jou is bedoeld.