Adviseren voor inkoopprofessionals in de publieke sector

Praktisch aan de slag met jouw eigen talenten en vaardigheden.

Geef je contactgegevens door: één van onze studieadviseurs neemt daarna contact met je op voor een vrijblijvend gesprek om te bespreken of deze opleiding voor jou is bedoeld.

Binnen jouw organisatie houd jij je bezig met inkopen en aanbesteden. Geen werkdag is hetzelfde. Je schakelt meerdere keren per dag van operationele doe-dingen naar strategisch niveau. Zo zit je ’s ochtends bij een portefeuilleoverleg van een wethouder om uitleg te geven over een aanbesteding die bestuurlijk spannend is, publiceer je vervolgens een Europese aanbesteding, maak je nog snel een planning voor een onderhands traject en sluit je de dag af met een advies aan een opdrachtgever en beantwoord je nog wat mails.

Terwijl je de ene keer moeiteloos en met goed resultaat de meest lastige gesprekken met afgewezen ondernemers afhandelt, worstel je je een volgende keer door een intern overleg heen.

En je hebt die ene klant die nooit iets van jou wil aannemen, terwijl hij als was is in de handen van jouw collega.

Om maar niet te spreken van die eindeloze stroom mailtjes over dat ene aanbestedingsproject waar niemand een knoop over durft door te hakken.

*Zucht…*

Toe aan een andere aanpak? Wij helpen je graag

In onze praktijkopleiding adviseren voor inkoopprofessionals word jij je bewust van jouw persoonlijkheid en hoe jij in relatie tot anderen, binnen en buiten jouw organisatie, acteert.

Dat doen we:

Mmhh… maar hoe dan?

In deze opleiding:

Dat doe je…

Ervaringen

Stefan Tuink

Inkoopadviseur Kadaster

Zonder twijfel volgen

Als starter zou ik zonder twijfel Workademy volgen, want de opzet is simpelweg echt heel goed. Je gaat namelijk zelf aan de slag met een aanbesteding en je doet dus praktijkervaring op. Een beter beeld van de aanbestedingswereld kun je niet krijgen!

5/5

Eddy Hoebink

Zelfstandig procurement professional in de private sector

Verfrissende wijze van lesgeven

Ik wilde een praktische opleiding op het gebied van Europees aanbesteden volgen. Vandaar mijn keuze voor Workademy: aan de hand van een real-life aanbesteding, doorloop je alle stappen van dat proces met bijbehorende tips and tricks. Een combinatie van diepgaande en praktische kennis. De theorie vond ik soms alsnog wat taai, maar het werd op verfrissende wijze overgebracht, mede dankzij lesdagen met verschillende docenten. Ik kijk terug op een geslaagde opleiding. En ik hoop dat ik binnenkort de opgedane kennis in de publieke sector kan gaan toepassen.

5/5

Bob Molenkamp

Inkoopadviseur

Direct praktisch toepasbare tips

De aanbestedingstheorie en -regelgeving leerde ik bij NEVI-1. Bij de opleiding Europees Aanbesteden van Workademy leerde ik hoe ik die regelgeving in de praktijk toepas. We werkten met een real-life aanbesteding en daarbij kreeg ik heel veel praktisch toepasbare tips & trucs en do’s & dont’s. Handig voor nieuwe inkopers in de publieke sector.

5/5

De inhoud van de opleiding: van a t/m z

Deze opleiding bestaat uit drie lesdagen.

Voordat we aan de slag gaan, willen we jou allereerst beter leren kennen. Dat doen we via een (digitaal) kennismakingsgesprek van ongeveer één uur. 

Voorafgaand daaraan maak jij een persoonlijkheids- en talententest, waarvan je de uitkomst deelt met jouw trainer. Daarnaast beschrijf jij het adviesvraagstuk uit jouw praktijk waar jij mee aan de slag wilt. 

Zowel jij als jouw vraagstuk staan tijdens de intake centraal. Daarnaast leer jij jouw trainer kennen. Tenslotte krijg je waar gewenst extra uitleg over de opleiding en onze digitale leeromgeving.

Tijdens het eerste onderdeel beginnen we met de context waarin jij werkt. Ken jij jouw organisatie? Wat is het bestaansrecht van deze organisatie? Hoe werkt de besluitvorming? Is er verschil tussen de formele en informele paden? Wat zijn de waarden en normen van de organisaties? Wat zijn de mores? Aan wie adviseer jij?  En wat is eigenlijk jouw plek in het geheel?

Nadat jij jouw organisatie beter hebt leren kennen en weet wat jouw plek daarin is, is het tijd om jezelf beter te leren kennen. Wat zijn jouw talenten? Waarom doe jij die dingen die je doet, zoals je ze doet? En als je dat weet, hoe verhoudt zich dat dan tot jouw vraagstuk en de mensen aan wie jij adviseert? Weet je wat je verder te ontwikkelen hebt en wat je daarvoor nodig hebt?

Tijdens het derde en laatste onderdeel, leer je meer over de vaardigheden van een adviseur in het algemeen. En ga je aan de slag met de specifieke vaardigheden die jij, in jouw organisatie, voor jouw vraagstuk nodig hebt om verder te komen.

Ontmoet onze trainers

+ 25 jaar ervaring

Inkoopstrateeg en trainer

Auteur boek 'onderhandelen voor vrouwen'

Europees aanbesteden, onderhandelen, adviesvaardigheden en inkopen voor niet-inkopers

+ 15 jaar ervaring

Projectleider, trainer en inkoopadviseur

Europees aanbesteden, adviesvaardigheden, maatschappelijk verantwoord inkopen en inkopen voor niet-inkopers

+ 20 jaar ervaring

Trainer en begeleider van inkooptalent

Europees aanbesteden en adviesvaardigheden + studieadviseur

+ 18 jaar ervaring

Contractmanagement

+ 20 jaar ervaring

Europees aanbesteden, adviseren voor inkopers en maatschappelijk verantwoord inkopen

Jouw eigen praktijk is dus de leidraad

Omdat ieder mens, iedere organisatie en daarom ieder vraagstuk anders is, breng jij jouw eigen praktijkcasus in. Aan de hand daarvan ga jij met jouw adviesvaardigheden aan de slag. 

Kortom: jij staat, met jouw praktijk, centraal.

We gaan onlive samen aan de slag

Uhm…. Onlive? 

Het werkt zo. Als groep deelnemers kom je elkaar online en live tegen in de digitale leeromgeving. Dat is de plek waar jij:

Alle lesstof kan je downloaden en zo later als naslagwerk in jouw eigen praktijk gebruiken.

Drie live lesdagen

Wij vinden het belangrijk dat je met anderen kan sparren over waar je tegen aan loopt. Ieder onderdeel sluiten we daarom af met een live lesdag. 

Samen met de andere deelnemers en ervaren trainers oefen jij hoe jij je verder kan ontwikkelen. Daarnaast reflecteer je op het geleerde en ga je met jouw eigen praktijkvraagstuk aan de slag.

Het programma

Startdatum
De start

Je ontvangt jouw studiemateriaal en de inloggegevens van de digitale leeromgeving.

Vervolg
Intakegesprek

Daarna heb je een intakegesprek met jouw trainer en eerste aanspreekpunt.

Vervolg
Huiswerkopdrachten

De huiswerkopdrachten lever je uiterlijk een week voor de opleidingsdagen in.

1e lesdag
Locatie: omgeving Apeldoorn
2e lesdag
Locatie: omgeving Apeldoorn
3e lesdag
Locatie: omgeving Apeldoorn
Afsluitend
Eindopdracht

We sluiten af met een eindopdracht waarin jij reflecteert op alles wat je hebt geleerd.

Doorlooptijd, studiebelasting en jouw investering

De complete doorlooptijd (van intakegesprek t/m de derde lesdag) bedraagt ongeveer vier maanden. We proberen zoveel mogelijk om schoolvakantieperiodes heen te plannen.  

Als je serieus met jouw vraagstuk, de lesstof en onze oefeningen aan de slag gaat, bedraagt de studiebelasting ongeveer één tot twee uur per week. Daarnaast kan je rekening houden met de drie lesdagen die in Apeldoorn plaatsvinden. 

Je investering bij deelname bedraagt € 2.950,- excl. BTW.

Nazorg: na afloop krijg je een consultancy-uur

Loop je ná deze opleiding alsnog tegen iets aan waar je 1-op-1 over wilt sparren? Tot een jaar na de start krijg je een consultancy-uur die je kan inzetten.

Optioneel: intervisie na de opleiding

Onze ervaring is dat het tijd kost om nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen. 

Daarom bieden we je optioneel intervisie aan, zodat jij – bij voorkeur met deelnemers uit jouw opleidingsgroep – onder begeleiding van jouw trainer verder kan leren. Iedere twee maanden kom je samen met de anderen om praktijkervaringen met elkaar te delen, te reflecteren op diverse vraagstukken en elkaar daarover te adviseren. 

Als je kiest voor intervisie, krijg je daarvoor een maatwerk offerte. 

Geïnteresseerd?

Wil jij jouw talenten en vaardigheden als adviseur beter leren kennen in inzetten? Vul je gegevens in voor een vrijblijvend gesprek met één van onze studieadviseurs. We bespreken dan of deze opleiding bij jou past.

Geef je contactgegevens door: één van onze studieadviseurs neemt daarna contact met je op voor een vrijblijvend gesprek om te bespreken of deze opleiding voor jou is bedoeld.